Timo Kallin avaaman Kehittyvien Maakuntien Suomi-laatikon nimi on Pandoran Lipas. Siis se jonne sisälle jäi ainoastaan toivo. Ja nyt Kalli on ainakin raottanut lippaan kantta ja antanut toivolle tilaa. Tuskinpa Kallikaan ymmärsi, että Kokikset olivat jo valjastaneet Toivon™ vaalivankkureitaan vetämään?

Nopeasti ja päässä laskettuna tähän mennessä on Kalli paljastuksen seurauksen on päivänvaloon tullut reilusti yli miljoona euroa puolueiden mielestä likaista, tai ainakin harmaata puoluerahoitusta. (Ilman RKPtä) Siis sellaista, jonka olemassaoloa puolueet eivät aikaisemmin ole halunneet tuoda esille. Ja ovat aina aiemmin tehokkaasti vaientaneet alkaneen keskustelun. Koska niiden rahojen takana ovat mahdolliset kytkökset, sidokset, lupaukset, sopimukset. Ja näiden takana ikävä sana - Lahjus. Sana, josta puolueet eivät pidä.

Kuten jokainen politiikan rahoitusta seurannut on jo yli vuoden tiennyt, Kehittyvien Maakuntien Suomi oli puoluerahoituksen uusi pienyrittäjä, jonka julkistamisesta saamme kiittää Timo Kallia. Ja nyt alamme päästä oikeaan kokoluokkaan siinä, mitä siellä puolue- ja vaalirahoituksen pimeällä puolella saattaa olla. 20 miljoonan euron sijoitus kiinteistöön, joka ensin tietysti pitää rakentaa. Mahdollisesti alue jopa kaavoittaa, jotta tontti voidaan ostaa. Eli pelureina jo välvouhka - konsultti/kiinteistöjalostaja, sijoittaja jolta raha ei lopu (esimerkiksi Kuntien eläkevakuutus, Keva) ja kaavoittaja eli kunta jolla on kaavoitusmonopoli (esimerkiksi Rovaniemi). Ja jokainen meistä tietää ketkä viimekädessä päättävät. Valitsemamme ihmiset, joiden nimen perässä, suluissa on esimerkiksi kesk., sos.dem., kok., vas., rkp.

Ja olet ehkä miettinyt, mitä löytyy niitten ihmisten nimien perässä, suluissa toki, jotka istuvat Kevan hallituksessa? Valitse tästä kesk., sos.dem., kok., vas., rkp. Ja pidä mielessäsi, että esimerkiksi eläkevakuutusyhtiöitä on myös muita. Ne sijoittavat varansa mm. rakennettaviin kiinteistöihin, jotka tarvitsevat tontteja, jotka tarvitsevat asemakaavoja, joita taas laativat kunnat.

Ilmarinen, Varma, Etera, Tapiola, Veritas, Fennia sama porukka päättää siellä niitten eläkerahojen sijoittamisesta, joiden pitäisi turvata meidän eläkkeiden maksu. Ja jokaisessa samat pikkukirjaimet nimien perässä. Pikkukirjaimet, jotka pelaavat meidän eläkerahoillamme. Tässä pienessä maassa, jossa on pieniä puolueita ja pieni sulle - mulle puolue-eliitti. Jos jokainen peluri tuntee toisensa.

Ja esimerkiksi näin pyörii sen hyvä veli verkon pieni piiri, joka meillä on Maan Tapa. Jossa korruptiota ei voida havaita, koska se on niin korruptoitunut, että sitä ei voi ulkopuolinen todeta.

PS.

Tästä välistä puuttuvat luonnollisesti rakennusliikkeet. Yksityiset ja ns. yleishyödylliset. Näissä yleishyödyllisissä päätöksiä tekevät yllätys, yllätys ihmiset, joilla on nimensä perässä pieniä kirjaimia. Ja rakennuttajat joista yleishyödyllisiä ovat ainakin VVO, YH ja Sato. Ja samanlaiset ihmiset päättävät myös esimerkiksi oppilaitosten, sairaaloitten, voimalaitosten, teitten, siltojen jne. jne. rakentamisesta. Ja kauppojen, kauppakeskusten, ostosparatiisien, tavaraparkkien rakennuttamisesta S-ryhmässä ja mahdollisesti jopa K-ryhmässä ja Tokmannissa?

PPS.

Ja vaikka meillä tämäntyyppiset asiat tuntuvat unohtuvan kesän aikana, voitte olla aivan varmoja, että netti muistaa. Ja turha on toimittajien lähdesuojaa lähteä kopeloimaan. Muuten sekin kaatuu syntisäkkiin.

PPPS.

Riemukasta juhannusta.