Täytyy myöntää, että minua häiritsee suunnattomasti tapa, jolla EU-vaaleja tällä hetkellä kommentoidaan. Tulee tunne, että olipa kyse siitä ketkä tanssivat Tahtien Kanssa, tai siitä ketkä Tarttuvat Mikkiin, tai siitä kuka seuraavaksi poistetaan ties mistä, että sama pätisi myös EU-vaaleihin.

Kampanjoita ja ehdokkaita arvostellaan kaiken muun, paitsi ei niitten asioiden kannalta, joilla olisi merkitystä. Toisaalta kuinka voisimme edellyttää, että kansalaiset osaisivat kiinnittää huomionsa olennaiseen? Eihän olennainen ole ollut isossa huudossa menneinä vuosia. Eikä ole edelleenkään.

EU-vaaleissa ei kuitenkaan ole kyse Tosi-TVstä, ei missikisoista, jäätanssista ei edes Euroviisuista. Kyse on siitä keille henkilöille/puolueille haluamme antaa valtakirjan hoitaa puolestamme EUn yleisiä ja yhteisiä asioita. He eivät ole siellä myöskään hoitamassa meidän etujamme. He ovat huolehtimassa, että myös meidän näkemyksemme otetaan huomioon kokonaisuuden päätöksenteossa. EU-parlamenttikaan kun ei ole etujärjestö, laajalle levinneistä päinvastaisista käsityksistä huolimatta.

Muista siksi, edes sinä äänestää vastuullisesti. Vaihtoehtona myös Kirkkovene. Mutta käy äänestämässä.