Uskotko oikeasti, että sillä ketä valtuustoon äänestät on todella merkitystä? Kun ei silläkään ole merkitystä mitä puoluetta ehdokkaasi edustaa. Samaa ajavat kaikki.

Puolueet ajavat puolueen etua. Ja valtuustoedustajat valjastetaan uskomaan, että puolueen etu on heidän etunsa. Siksi he, valituksi tultuaan, ajavat puolueen etua. Siitä tulee valtuustossa toiminnan ajovoima ja itseisarvo.

Mutta ideologioiden aika välineenä on ohi. Käytännön asiat ratkaistaan asia-osaamisella. Pelkkä puhe ei riitä. Sen olemme joutuneet havaitsemaan jo aivan liian kauan.

Mutta kuka sitten ajaa sinun etuasi?

KIRKKOVENE

moz-screenshot.jpgKIRKKOVENE

VALTUUSTOON

Älä jää Nukkuvien puolueeseen. Se ei ole kannanotto. Kannanotto edellyttää aktiivisuutta. Äänestämistä. Jos et enää usko puolueiden olevan vaihtoehto sinun asioitasi kunnassa hoitamaan, anna äänesi KIRKKOVENEelle. Se ilmaisee, että Sinä tiedät. Ja osaat. Ja haluat.

Suurena äänivyörynä se ilmaisee meille kaikille, että maassa on riittävästi vastuullisia ihmisiä, jotka pitävät kiinni oikeudestaan edes äänestää. Mutta katsovat, että nykyiset puoluet ja puoluelähtöinen päätöksenteko, eivät ole kansalaisen äänen arvoisia.

Uskotko, että KIRKKOVENE voisi aikaansaada muutoksen? Kyllä.

Kun sata vuotta sitten haluttiin muutosta, tarvittiin ideologiaa. Se kuvasi henkilön arvoja, kertoi miten hän silloin tärkeistä asioista ajatteli. Puolueella oli merkitys. Se oli brandi, viesti, väline. Se oli punainen viiva. Nyt kun puoleista on tehty itseisarvo, viesti on matkalla homehtunut. Varsinkin nyt, kun ideologioissa ei juurikaan eroa löydy, siitä on tullut painolasti, joka estää järjen käytön. Ja puoluekäytäntö estää käytännön asioiden ratkaisemisen äänestäjän kannalta tarkoituksen mukaisimmalla tavalla. Koska puolueen uskovaiset ja leipäpapit pitävät puolueen etua ensisijaisena.

Jo 10 % äänisaalis on perusteellinen epäluottamuslause nykyisten puolueitten tavalle toimia. Se aiheuttaa yhteiskunnallisen tsunamin. Se kirkastaa Suomi-brandiä kummasti. Se pakottaa puolueet ottamaan tyytymättömyyden tosissaan. Ja tekemään ratkaisuja kansalaisten haluamaalla tavalla. Tai muistamaan, että KIRKKOVENE jatkaa sitten  mep-vaaleissa 2009 ja tarvittaessa eduskuntavaaleissa 2011.

Mitä voit hyötyä:

Mitä voit menettää:

Äänestä Kuntavaaleissa 2008. Äänestä vastuullisesti. Äänestä KIRKKOVENE valtuustoon.

Lisätietoa esimerkiksi: Eagles fly singly